Telefoon icoon051 490 980
Algemene voordelen van investeren in vastgoed

Algemene voordelen van investeren in vastgoed

 1. Je doet aan kapitaalopbouw.
 2. Indien je via geleend kapitaal koopt, haal je inkomen uit het zogenaamde hefboomeffect.
 3. Je verdient geld met huurinkomsten, wat onder meer kan zorgen voor een bijkomend pensioen inkomen. Bovendien is het zo dat ook jij als belegger een lening aangaat voor een huurpand, je van een fiscale aftrek kan genieten.
 4. Investeren in vastgoed is investeren op de lange termijn, vrijwel risicoloos.
 5. Vastgoed is tastbaar. Je koopt bakstenen en hebt letterlijk iets in handen.
 6. De vraag naar huurpanden is stijgend.

Een aandachtspunt is dat investeren in bestaand vastgoed altijd een beetje bang afwachten is. Vaak is het hopen dat er geen verborgen gebreken zijn en dat alle installaties voldoen aan de verhuurregels.

Investeren in nieuwbouwvastgoed is dubbel interessant

Investeren in nieuwbouwvastgoed is dubbel interessant

Naast de voordelen van bestaand vastgoed biedt nieuwbouwvastgoed nog een aantal extra's.

 1. Duurzaam wordt steeds belangrijker. Hoger comfort verzekert betere prijs. Kies voor een duurzame afwerking. Voor een energiezuinige woning met een lage energiekost voor de huurder, kan je iets meer huur vragen.
 2. Vooral de vraag naar kwalitatieve huurwoningen en –appartementen blijft stijgen. Een belangrijk gegeven is dat vooral jonge koppels er voor gaan kiezen om eerst gedurende enkele jaren in een huurwoning of -appartement te gaan wonen alvorens zelf een eigendom aan te kopen. Deze huurders wensen vandaag bij voorkeur en recent en volledig instapklaar pand.
 3. Nieuwbouw voldoet aan alle bouwregels. Bij oplevering is jouw woning voorzien van alle benodigde documenten, van energie-attest tot postinterventiedossier. Je investering voldoet aan alle voorschriften en is direct klaar voor gebruik of verhuur.
 4. Bij nieuwbouw zijn de bouwpromotor en de architect aansprakelijk. Dit bied jou zekerheid op lange termijn. Bij nieuwbouw blijf je de eerste jaren hoe dan ook gevrijwaard van enige kosten.
 5. Haal het beste rendement door de nieuwbouwwoning te verkopen na 10 tot 15 jaar, zo vermijd je kleine herstellingen of renovatiekosten.
 6. Bij nieuwbouw bepaal je als belegger de afwerking volgens de nieuwste trends op basis van het vakmanschap en het design van vandaag.
 7. Wie als belegger een nieuwbouw eigendom koopt bij een totaalaannemer, of laat bouwen, krijgt meteen ook een aantal voordelen mee. Zo beschikken grote bedrijven vaak over goed gelegen panden, in de prijscategorie waarbinnen je als investeerder op zoek bent. Bovendien kan u genieten van een prijsgarantie en een zorgeloos verloop van het bouwproces. Ook op het vlak van reglementeringen en verplichtingen kunnen deze specialisten u met hun knowhow bijstaan.

Algemene tips

Algemene tips

 1. Gebruik steeds een degelijk huurcontract. Werk niet met een van het internet gedownloade versie
 2. Focus op de regio. Wie op een goede locatie koopt doet bijna altijd een goede zaak. Wie voor het eerst investeert, doet dat vaak het best in de eigen regio, omdat die het beste gekend is.
 3. Hou rekening met de markt. Probeer de toekomstige vraag in te schatten. Hoewel het aantal alleenstaanden toeneemt kan je er niet zomaar van uitgaan dat enkel appartementen met kleine leefruimte een goede belegging vormen. Gescheiden ouders hebben soms ook de kinderen op bezoek, en die hebben tijdelijk nood aan meer ruimte
 4. Bied kwaliteit aan.
 5. Verhuren is een werkwoord. Neem je verhuur ernstig. Besteed voldoende tijd aan het zoeken van huurders, uitvoeren van herstellingswerken, administratieve taken.

 

Onze specialisten staan je graag met raad en daad bij.

Met hun ervaringen haal je het beste rendement uit jouw investering... zorgeloos!

 

Elke informatieaanvraag wordt discreet behandeld.

contacteer ons

Vernieuwen
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.

Meer wetenVerder gaan